26. svibnja 2020.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

Borjani Katić dodijeljeno najveće dizajnersko priznanje izvrsnosti -zlatna A’ Design Award nagrada

Borjana Katić osvojila je još jednu nagradu za dizajn monografije Transcending Oppositions – Tadao Ando’s Recent Works (Nadilaženje suprotnosti – recentna djela Tadaa Anda);  zlatnu A’ Design Award u kategoriji A’ print and published media design award. Nagrada A’ Design Award najveće je dizajnersko priznanje izvrsnosti koje se dodjeljuje za najbolji dizajn, ideju te produkt dizajn. Moto nagrade jest Ars Futura Cultura – umjetnost oblikuje budućnost, umjetnost za kulturu budućnosti.

Monografija će biti objavljena u godišnjem izdanju A’ Design Award s drugim dobitnicima ove prestižne nagrade, a bit će i dio izložbe laureata koja će se održati u Comu/Milano (Italija) od 10. lipnja do 31. srpnja 2019.

Monografija je osvojila i nagradu IDA Design Awards Honorable Mention 2018 u kategoriji grafički dizajn, a može se kupiti na sljedećim lokacijama: Oris Kuća arhitekture, Umjetnička galerija Dubrovnik, UPI2M, Buchhandlung Walther König u Beču i Kölnu, Publicaciones De Arquitectura Y Arte u Madridu, Librairie Ecosphere u Marne-La-Valle Cedex, Armani Libri Koenig u Milanu i Muzeju dizajna Vitra.

Monografiju je predstavio i najčitaniji arhitektonski web portal Archdaily.