14. srpnja 2020.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

Indie rock grupa Lemonheads nastupa u Tvornici kulture

Američka indie rock grupa Lemonheads, predvođena karizmatičnim frontmenom Evanom Dandom, dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture, u srijedu 27. veljače 2019. Zadnji put su nastupili prije 11 godina na Rokaj festu, a ovaj nastup bit će im prvi samostalni klupski koncert u Hrvatskoj kako najavljuje LAA agencija.

Posljednji studijski album, kolekciju obrada naziva “Varshons” grupa je izbacila 2009. godine. Na tragu tog izdanja, no deset godina kasnije, u veljači 2019. će realizirati “Varshons 2” na kojem će se naći njihove interpretacije pjesama izvođača kao što su Yo La Tengo, Jayhawks, The Eagles, Nick Cave & The Bad Seeds, Lucinda Williams i Paul Westerberg.

Bend su davne 1986. osnovali Ben Deily, Jesse Peretz i Evan Dando, koji je do danas ostao jedini originalan član u postavi. Iako su 90-tih prestali s radom, povratak na scenu ostvarili su 2005. godine.

Globalni uspjeh doživjeli su početkom devedesetih albumima “It’s A Shame About Ray” i “Come On Feel The Lemonheads” te obradom klasika Simona & Garfunkela “Mrs Robinson” koja je ostala zabilježena kao njihov najuspješniji singl.