Izvedba ‘GET OUT!’ slovenskog teatra Works gostuje u Filmskom studiju Medika

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva sve zainteresirane na izvedbu GET OUT!. slovenskog teatra Works,u petak 10. svibnja 2019. od 20 sati u Filmskom studiju Medika, Pierottijeva 11, Zagreb. Ulaz je slobodan!

Autorice koncepta su Tea Kovše (dramaturgija, lutkarska animacija), Katja Vravnik (ples i koreografija) i Mojca Kamnik (glazba). Za dizajn lutki zaslužan je Karin Schäfer Figuren Theater, kostimografkinja je Tatjana Dragičevič, video oblikovatelj Tadej Ošlovnik, fotografkinja je Nika Holcl Praper, dok je produkcija Gledališče DELA.

U potrazi za nepredvidivom snagom života Get out! je izvedba koja se temelji na suradnji triju umjetničkih oblika – suvremenog plesa / lutke / glazbe – u novi izvedbeni sustav gdje svaki dio stoji sam po sebi, ali istovremeno koegzistira u vlastitom biću.

Plesačica pleše uz vrlo malu lutku, a glazbenici slikaju pokret, stvarajući atmosferu i dijalog. Glazba je živi oblik koji stvara zvukove i ritam na licu mjesta, a lutka donosi svoju vizualnu dimenziju i unosi svoj život u nju. Vjerujemo u novi način plesa – lutkarskog plesa – gdje predmeti žive i počinju plesati. Glazba je ovisna o kretanju plesača i lutke. Pokušava opisati odnose između njih, pronaći moguću boju i temperament njihove interakcije, pratiti njihovo kretanje i energiju i voditi kao nepredvidljiva sila života
Dramaturgija lutkarskog plesa jednostavno se razvija kako bi se pružila snažna sloboda za improvizaciju i pronašlo nove načine suživota plesa, lutke i glazbe. Priča ima dvije razine, pokazuje kako smo zarobljeni i iskazuje težnju da se izađe iz zamke.

Naš pravi cilj pronalaženja slobode su različiti načini kako se oslobađamo, a ne sloboda na kraju. Različiti načini, kako doći do puta oslobođenja. Zato se usredotočuju na improvizaciju i istraživanje njihovih umjetničkih područja.

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride projekt je kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama unutar AKC Medika. Projekt je neprofitnog karaktera, a za cilj ima afirmiranje i povezivanje avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. Razvija i promovira eksperimentalne strategije za privlačenje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa. SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan, postupak stvaranja izvedbe. Projekt financijski podržavaju Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, te Zaklada Kultura Nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva koje podržavaju rad AKC.

http://www.zraven.si/
https://www.facebook.com/events/289826825287706/
www.attack.hr

Vaš komentar...