29. ožujka 2020.

Klasična, gypsy i zborska glazba u Paviljonu Jeka

Koncerte u Paviljonu Jeka, u Parku Maksimir, za vas već godinama organizira Centar za kulturu i informacije Maksimir!  Svake nedjelje u srpnju, od 18 do 19 sati, u Paviljonu Jeka očekuje vas klasična , ali i gipsy glazba, a po prvi puta i glazba malih sastava, ali i zborska.  Uz vas su: Gospel Zbor Sunce, Djunga Djunga gypsy glazba, Klarinet u dvoje i duet iznenađenja.

U nedjelju, 7. srpnja od 18:00 do 19:00 sati – Gospel Zbor Sunce. 

Zbor je mješoviti amaterski pjevački zbor kojeg je 2000. godine utemeljila gđa. Karolin Wendt, a danas zborom ravnaju dirigenti Maro Rica i Iva Jarić. Zbor izvodi najpoznatije gospel pjesme te zanimljive višeglasne obrade popularnih stranih i domaćih pjesama. Zbor često gostuje na društvenim događajima, djeluje u okviru turističke ponude grada Zagreba, nastupa na humanitarnim koncertima te brojnim drugim kulturnim i zabavnim događanjima. Na prošlogodišnjem natjecanju Festival glazbe Zagreb Gospel zbor Sunce za svoju izvedbu nagrađen je Srebrnom diplomom, a na ovogodišnjem međunarodnom natjecanju Zlatna lipa Tuhlja zbor je nagrađen brončanom plaketom.

U Paviljonu Jeka, u nedjelju 7. srpnja na repertoaru su pjesme: Amazing Grace, The Lion Sleeps Tonight, Go Down Moses, Nobody Knows, Oh Happy Day, As I Went Down On The River, I Say a Little Prayer, Lean On Me, Always On My Mind, I Can See Clearly, Neka cijeli ovaj svijet, Kalelarga, Ljubav sve pozlati.