30. svibnja 2020.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

Legendarni nizozemski band ‘Pestilence’ održava koncert u Vintage Industrial Baru

Legendarni nizozemski death metal band Pestilence  svirat će u ponedjeljak, 18. ožujka u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, najavio je organizator koncerta Abyssal Booking. 

Pestilence se nakon koncerta održanog 2014. godine u malom pogonu Tvornice kulture vraćaju u Zagreb u povodu 30. godišnjice izlaska jednog od njihovih najpoznatijih albuma Consuming Impulse, koji će tom prigodom odsvirati u cijelosti.

Nastali još 1986. godine, Pestilence su koketirali s thrash i death metalom, no uvijek su bili tehnički spektakularni i pomicali su granice žanra. Njihovi albumi poput Malleus Maleficarum (1988), Consuming Impulse (1989), Testimony of The Ancients (1991) i Spheres (1993) smatraju se klasicima žanra.

U Vintage Industrial Bar dolaze u sastavu: Patrick Mameli – gitara/vokal, Septimiu Harsan – bubnjevi, Tilen Hudrap – bas gitara i Calin Paraschiv – gitara.

Kao predgrupa će nastupiti nizozemski Bleeding Gods, koji su osnovani 2012. kada je gitarist Ramon Ploeg otišao iz benda Houwister. Iza sebe imaju demo i dva albuma, a na turneji predstavljaju album Dodekathlon koji je izašao ove godine za Nuclear Blast.