9. travnja 2020.

Predstava ‘O ljubavi’ HNK iz Mostara gostuje na sceni CeKaTe Teatra

U ponedjeljak, 8. travnja, u 20 sati, na sceni CeKaTe Teatra Centra za kulturu Trešnjevka gostuje predstava O ljubavi Hrvatskoga narodnog kazališta u Mostaru.

Predstava O ljubavi, koju glumci Nikolina Ljuboja i Ivan Skoko i autorski potpisuju, isprva je osmišljena kao samostalna diplomska predstava te je kao takva gostovala na brojnim studentskim kazališnim festivalima, uključujući i FIST 2014. godine, na kojem je nagrađena za najbolju glumu. Od 2016. godine je dio redovnog repertoara HNK u Mostaru, pod čijim je okriljem sudjelovala i na Festivalu glumca 2017.godine.

Kada dvoje glumaca ispišu tekst koji će sami izvesti, onda je to obično jamac za jednu kazališnu poslasticu pred kojom je bogat i dug scenski život.

U ovom slučaju riječ je o nizu efektnih i duhovitih opservacija i komentara o fenomenu ljubavi kroz sve njezine mijene. Utjelovljujući par koji prolazi kroz promjenljivu ćud ljubavi, dvoje glumaca ispisuju razigranu teatarsku odu kako bi pokazali svu raskoš svoga nedvojbenog glumačkog dara. Naime, putujući kroz četiri kazališna žanra, oni traže odgovor na pitanja: “Što je ljubav?”, “Kako nastaje?”, “Kako se manifestira?”, “Može li potrajati ili će neminovno, pod teretom vremena i navika, izblijedjeti?”.

U sinergiji iznimnog glumačkog potencijala, žanrovske i stilske raznovrsnosti, tekst obećava predstavu u kojoj će uživati sve generacije, napajajući se novim scenskim uobličavanjima s nepresušnog vrela Ljubavi.