25. rujna 2020.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

Predstavom ‘High spirits’ ZPC obilježava Međunarodni dan plesa

Zagrebački plesni centar obilježit će Međunarodni dan plesa 29. travnja raznolikim plesnim programom te večernjom predstavom High spirits, autorice i koreografkinje Martina Granić. Ulaz na sve programe ovog posebnog dana je slobodan!

Program započinje u 18 sati u dvorištu ZPC-a, kratkom koreografijom Mateje Mikovići koju je pripremila sa svojom grupom polaznika, slijedi natjecanje u plesu All styles battle, druženje i tradicionalno čitanje hrvatske i internacionalne plesne poruke. Ove godine hrvatsku poruku pisala je koreografkinja Sanja Petrovski, a stranu plesačica i koreografkinja Karima Mansour iz Egipta.

Za predstavu High Spirits, koja je na rasporedu u 20 sati, potrebno je preuzeti ulaznicu na blagajni ZPC-a obzirom da je broj mjesta ograničen.

Međunarodni dan plesa obilježava se od 1982. godine na inicijativu Međunarodnog plesnog odbora (IDC) u sklopu Svjetskog ITI (International theatre institute) centra. Jedna od glavnih zadaća IDC-a je stvaranje okvira za dijalog i suradnju svjetske plesne zajednice te promicanje plesne umjetnost i jačanje njenog kulturnog i političkog položaja. Kao dan posvećen slavljenju plesa odabran je 29. travnja, u spomen na jednog od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea, začetnika modernog baleta.

Za sve ostale informacije o programu, rasporedu predstava i rezervaciji ulaznica posjetite službenu stranicu ZPC-a.