23. studenoga 2020.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

Prijave za Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival

Srednjoškolci, ako još niste okušali svoju sreću u filmskom stvaralaštvu, ovo je prava prilika za vas. Prijave za 24. Filmsku reviju mladeži i 12. Four River Film Festival, nacionalni, odnosno međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu su otvorene! Revija i Festival održat će se od 10. do 14. rujna 2019. u Karlovcu, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac.

S gotovo 1000 filmova iz čak 50 zemalja svijeta, 4000 gledatelja i 200 međunarodnih gostiju, Revija i Festival su uistinu hit destinacija za srednjoškolski film, no i prilika za pronalaženje svojeg mjesta u svijetu promatranom kroz kadar. Ako imate između 14 i 20 godina, i napravili ste film ne kasnije od siječnja 2017. natjecati se možete u četiri kategorije – igrani, animirani, dokumentarni film i slobodni stil. Da Revija i Festival mogu biti itekako dobra odskočna daska u daljnjem stvaralaštvu znaju pobjednici dosadašnjih izdanja poput redatelja Kaje Šišmanović i Daria Lonjaka, producenata Ivana Kelave, Marine Jurišić i Marije ratković Vidaković, montažera Maide Srabović, Tomislava Stojanovića i Daniela Pejića, te animatora Vjekoslava Živkovića i Luke Hrgovića koji su danas uspješni profesionalci u filmskom svijetu.

Donosimo vam i jednu veliku novost: naša Revija i Festival dobili su novi digitalni dom! Bez brige, i dalje patimo od kronične žutice, samo nas od danas možete pronaći na novoj službenoj web stranici! Prijave za 24. Filmsku reviju mladeži i 12. Four River Film Festival vršit će se isključivo putem Film Freewaya te vam predstavljamo nekoliko prečaca koji će proces učiniti vrlo jednostavnim:

1. KAKO I NA KOJI NAČIN? Putem Film Freewaya!

2. POD KOJIM UVJETIMA? Što zahtijevamo od vas pročitajte na linku iznad!
3. ROKOVI? Filmske uratke zaprimamo do 1. lipnja!

Osim srednjoškolskih filmova u natjecateljskom programu, Revija je poznata i po svojim popratnim sadržajima kojima pokušava pratiti rad srednjoškolaca iz godine u godinu: radionicama, okruglim stolovima te suradnjama s renomiranim partnerima poput Relativity School i Prodigy Camp iz SAD-a. Ako vam ovo nije dovoljan poticaj za sudjelovanje, ili pak posjet Karlovcu za vrijeme ‘žute groznice’, u rukavu imamo još jedan adut. Naime, ova već etablirana filmska manifestacija prikazuje se u jednoj od najljepših kino dvorana na svijetu – na obalama četiri karlovačke rijeke, svaku večer na drugoj rijeci, drugoj destinaciji: Kupi, Korani, Mrežnici i Dobri. Vidimo se u Karlovcu, od 10. do 14. rujna!