7. kolovoza 2020.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

‘Sve četiri za jedno. Na rubu dodira i kaosa’ autorice Ane Kreitmayer

Predstava Sve četiri za jedno. Na rubu dodira i kaosa autorice Ane Kreitmeyer svoje će reprizne  izvedbe imati  u petak 1. i subotu 2. ožujka u Velikoj dvorani Teatra ITD (Savska 25), s početkom u 20 sati.

Projekt je nastao u koprodukciji s festivalom Perforacije i u suradnji sa Studentskim centrom u Zagrebu – Teatrom &TD, Udrugom plesnih umjetnika Hrvatske, Art radionicom Lazareti iz Dubrovnika i Wiesenburg-Halle iz Berlina, a podržali su ga Ministarstvo kulture RH i Gradski ured za kulturu grada Zagreba.

Novi rad plesne umjetnice Ana Kreitmeyer nastao je u suradnji s izvođačicama Petrom Chelfi, Ivanom Pavlović i Martinom Tomić, a bavi se idejom koreografije kao zajedničkog mjesta susreta, te načinima (samo)organizacija koreografije kao mjesta rada, pregovora, zajedništva, ali i zamora, zastoja te odustajanja i otpora.

Ana Kreitmeyer je plesna umjetnica, izvođačica i autorica. Njezin interes za tijelo vidljiv je kroz različite prakse, od izvođačke do koreografske, od pedagoške do društvene. Od 2003. djeluje kroz kolektiv BADco. – najviše izvođački, ponekad koautorski i koreografski, ostvarujući niz predstava i drugih radova, performansa, simpozija, prezentacija, instalacija, predavanja, radionica. Autorica je predstava “Tamo vani i ovdje unutra”, “Prema Početku”,”Zastoji”,” KontAkt 1”,” Pijane šume” i kratke koreografije “Možda jednom”. Angažirana je u polju javnog djelovanja plesne scene u Zagrebu, dugi niz godina djeluje kroz upravna tijela strukovne udruge UPUH (Udruga plesnih umjetnika Hrvatske), a trenutno je u funkciji predsjednice udruge. Dio je inicijative “Autonomija plesu!”. Certificirana je voditeljica ContaKids metode. Paralelno s radom u polju plesne umjetnosti stječe akademsko obrazovanje završenim Edukacijsko – rehabilitacijskim fakultetom u Zagrebu.