19. siječnja 2021.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

Započinje program ‘Muzeotropija – rani radovi’ Centra za kulturu Trešnjevka

Centar za kulturu Trešnjevka u utorak, 30. travnja 2019. u 13 sati, započinje program pod nazivom Muzeotropija – rani radovi autora Gordana Sirotića i mentorice snimanja i montaže Irene Šćukić. Program će se odvijati u OŠ Kralja Tomislava i Modernoj galeriji tijekom travnja, svibnja i lipnja, a namijenjen je učenicima viših razreda osnovnih škola.

Osmišljen je da potiče aktivno sudjelovanje u kulturnim zbivanjima te razvoj kulturnih navika. Radionice digitalnog pripovijedanja (digital storytelling) podrazumijevaju posjet muzejima i galerijama. Polaznici pod vodstvom mentora samostalno stvaraju reportažu, osvrt, intervju ili dokumentarni film kao vlastitu interpretaciju ponuđene teme. Program uključuje upotrebu filmskog medija kao sredstva kreativnog izražavanja, produbljuje znanje o medijima, a time i njihovo razumijevanje. Međutim, naglasak nije na tehnološkom osposobljavanju polaznika, već na razvijanju njihovih vlastitih interpretativnih sposobnosti.

Program objedinjuje različita područja – obrazovanja, kulturne baštine i novih digitalnih tehnologija a omogućuje učenicima da razmjerno velika znanja i vještine sintetiziraju i razgovijetno artikuliraju u kreativnom izražavanju.