19. siječnja 2021.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

43. Susret kazališnih amatera Zagreba od 16. do 29. ožujka

Sam Ludwig, Jenna Sokolowski, James Gardiner, and Erin Driscoll in the Washington area premiere of the hit musical comedy [title of show] at Signature Theatre through June 27. www.signature-theatre.org

Ovogodišnji 43. Susret kazališnih amatera Zagreba – SKAZ održat će se u razdoblju od 16. do 29. ožujka 2019., nakon čega slijedi 23. Festival zagrebačkih kazališnih amatera – FKZA na kojem će biti uprizoreno pet kazališnih predstava po izboru prosudbenog povjerenstva. 

Amaterizam se često shvaća kao temelj profesionalizma, njegov početni stadij ili ga se počinje uočavati tek kada se razvije do estetike profesionalnog kazališta. Stoga SKAZ i FKZA pružaju cjeloviti uvid u zagrebačku amatersku kazališnu scenu, popularizirajući je  i čineći vidljivima sve one procese svojstvene samo amaterskom kazalištu. Kao najveći amaterski festival prepoznat je od Ministarstva kulture i Gradskog ureda za kulturu.

Ove će se godine na sceni Kazališta Knap izvesti 37 kazališnih predstava i sudjelovat će više od 400 sudionika! Nekolicina autorskih projekata i kanonskih  djela, poput Krleže, Čehova, Šeone i Shakespeara, uprizorit će kazališne grupe različite dobi i iskustva u kazališnoj produkciji.

Prosudbeno povjerenstvo čine Mira Muhoberac, dramaturginja i teatrologinja, Branka Cvitković, glumica, i Morana Dolenc, redateljica i lutkarica.

Predstave izabrane za 23. FKZA ulaze u selekcijski postupak za državni festival, 57. Festival hrvatskih kazališnih amatera, koji će se održati u Vodicama od 17. do 19. svibnja i od 24 do 26. svibnja 2019. godine.

Ulaz na predstave je slobodan, a ulaznice možete podići na blagajni, svakim danom, sat vremena prije početka predstave.

Program izvedbi kazališnih predstava pogledajte na stranicama Centra.