19. siječnja 2021.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

6. Revija europskog filma u Kinu Metropolis MSU i Ljetnoj pozornici Tuškanac

Od 2. do 14. srpnja 2019., prigodom obilježavanja šeste godišnjice članstva Hrvatske u Europskoj uniji, Kulturni klub organizira 6. Reviju europskog filma na dvije lokacije. Prvi tjedan projekcije se odvijaju u Kinu Metropolis MSU s početkom u 21 sat, a 8. srpnja sele se na Ljetnu pozornicu Tuškanac s početkom u 21.30.

Bit će prikazano 12 najpopularnijih europskih filmova iz repertoara Kina Metropolis. Filmovi dolaze iz Velike Britanije, Italije, Belgije, Francuske, Njemačke, Austrije, Češke, Poljske i Španjolske, a Hrvatsku predstavlja filmska koprodukcija 7 europskih zemalja. Žanrovski su to humorne, ljubavne i biografske drame, pustolovni i SF filmovi te romantične komedije. Od 23. do 27. srpnja, u Kinu Metropolis MSU, slijedi Pula u Zagrebu – izbor filmova s 66. Pulskog filmskog festivala.

Program se odvija zahvaljujući potpori Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Grada Zagreba. Ulaz na sve projekcije je slobodan, no broj sjedala je ograničen pa pozivamo gledatelje da zauzmu svoja mjesta na vrijeme. U slučaju kiše filmovi planirani za Ljetnu pozornicu Tuškanac biti će prikazani u Kinu Metropolis MSU.