13. srpnja 2020.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

Art Park u hladovini zagrebačkog parka Ribnjak produljio trajanje do 8. rujna

Sredinom lipnja svoju ljetnu priču Art park je preselio na novu umjetničku adresu – u najljepšu hladovinu zagrebačkog parka Ribnjak. Iako je prvotno planirano do 21. srpnja, organizatori su iz nekoliko razloga odlučili kako vrijedi ostati na aktualnoj lokaciji puno duže od planiranog, sve do 8. rujna. 

Nova se lokacija za projekt koji je protekle tri godine svojim djelovanjem i programom obilježio nekoć potpuno zapušteni parkić kod Tomićeve ulice, pokazala kao pun pogodak. Središnja livada, odmah uz dječji park na Ribnjaku, postala je umjetnička galerija na otvorenom koju je oslikalo devet hrvatskih umjetnika, ljetni raj za ljubitelje stolnog tenisa te mjesto gdje se uvijek može ‘uloviti’ dobar Dj session, besplatna radionica, filmska projekcija ili se samo lijeno izležavati za sunčanog dana. Upravo iz  tog razloga organizatori Art parka odlučili su ostati na Ribnjaku sve do 8. rujna čime su posjetiteljima dali još puno razloga da ih nastave posjećivati u ovoj zelenoj oazi.

„Nakon iznimno uspješne revitalizacije parkića u Tomićevoj, uspjeli smo i na novoj lokaciji stvoriti tu jedinstvenu ‘artparkovsku’ atmosferu koju ljudi toliko vole te donijeti djelić ulične umjetnosti tamo gdje nije bio prisutan. Također, svojim programom dajemo posjetiteljima priliku da se u ovom divnom gradskom parku zadrže i malo duže od samo ‘šetnje sa psom’. A tijekom same provedbe programa shvatili smo da na Ribnjaku imamo još nedovršenog posla te puno zidova koje možemo uljepšati, zato do 8. rujna očekujte još puno umjetničkih iznenađenja.” – poručili su organizatori ovom prilikom.

Program na Ribnjaku nastavlja se već danas od 18 sati zagrijavanjem za Freemental festival dok će u petak, 19.7. od 17 sati, svi posjetitelji moći biti dio hvalevrijedne akcije Za more puno ribe! koju u sklopu projekta Fish Forward provodi WWF Adria čime želi povećati svijest kupaca i poslovnog sektora o važnosti odabira održivih proizvoda iz ribarstva. U sklopu popodnevnog druženja osmišljen je bogat tematski program koji uključuje radionice origamija, performans pjesnika Matka Abramića te veliku photo-point bojanku koju će djeca oslikavati uživo nakon čega će se posjetitelji moći i fotografirati s njom, a sve skupa bit će praćeno glazbom Dj Kune. Više o eventu pronađite ovdje.

Subota, 20.7., u Art parku donosi još jednu radionicu In the Name of Plants u suradnji sa Dnevnom dozom biljaka, zatim popodnevni Buvljak te večernji jazz koncert benda Tinitus. Program se nastavlja svakodnevno od podne do 23 sata, sve do 8. rujna.

Sve informacije o programu pratite putem www.artparkzagreb.com i službene FB stranice.