12. kolovoza 2020.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

Autonomni kulturni centar – Attack! pripremio je četiri radioničarska programa za djecu, mlade i odrasle

Autonomni kulturni centar u drugom vikendu listopada pripremio je četiri radioničarska programa za djecu, mlade i odrasle. U petak 11.listopada s početkom od 19.sati nastavlja se ciklus break dance radionica – Break it out, u subotu i nedjelju od 14.sati održati će se radionice sviranja bubnjeva i izrade afričke maske,  a od 16.30 sati na programu je radionica cirkuskih vještina za djecu. 

Sve radionice su besplatne, uz potrebnu prijavu na slijedećim poveznicama: 

Radionica break dance-a
Radionice izrade afričke maske i sviranja bubnjeva, rok 11.10.2019
Radionica cirkuskih vještina za djecu – prijava na akc.attack@gmail.com, rok 11.10.2019


Više o radionicama:

BREAK IT OUT BBOY/BGIRL RADIONICE suradnički je program Autonomnog kulturnog centra Attack, Udruge „OK“ i “Idi pa vidi” kolektiva.
Radi se o nizu break dance radionica za sve uzraste koje će u jesenskom ciklusu započeti s realizacijom od 27. rujna. Dinamika održavanja radionica je svaki petak od 19.00 sati (trajanje 90 minuta) završno sa 01. Studenim u prostoru Filmske dvorane (1. kat, prati putokaz).
Metode rada na radionicama bazirane su na grupnom i individualnom pristupu, uz prilagodbu za razne razine znanja i vještina break dancea, pa će tako mjesto na radionicama biti otvoreno i za početnike/ce i napredne polaznike/ce. Treninzi po grupama odvijati će se paralelno, a sudjelovanje na radionicama je besplatno.
Voditelj ovih radionice je Entoni Radman poznat kao Dirty Entoni.


RADIONICA SVIRANJA BUBNJEVA I IZRADE AFRIČKIH MASKI
Radionica sviranja bubnjeva i izrade afričkih maski, suradnički je program AKC-a i Dijaspore Afrikanaca u Hrvatskoj. Radionice će se održati 12. i 13. listopada od 14.00 – 18.00 sati u prostorima infoshopa/knjžnice Pippilotta i kluba Attack
Izrađivat će se maske iz različitih dijelova Afrike, dok će se na radionicu bubnjanja polaznici/e upoznati s osnovnim afričkim ritmovima na tradicionalnim afričkim bubnjevima – djembe. O afričkoj kulturi i običajima, kroz razgovor i kreativni rad voditi će vas članovi Dijaspore Afrikanaca u Hrvatskoj. Voditelj radionice izrade afričkih maski je Prince Wale Soniyki, a bubnjanja Bongo Wethi.

RADIONICU CIRKUSKIH VJEŠTINA ZA DJECU

Radionica  cirkuskih vještina za djecu, održati će se 12. listopada od 16.00 do 17.30 sati u prostoru Dvorane za izvedbene umjetnosti Medika, Pierottijeva 11, Zagreb.

Radionica uključuje upoznavanje s različitim cirkuskim rekvizitima kao što su loptice, kolutovi, čunjevi za žongliranje, te tanjuri za balansiranje.
Radionica započinje zagrijavanjem i s nekoliko igara, nakon čega će djeca učiti tehniku bacanja i hvatanja loptica i drugih objekata za žongliranje uz vježbe s rekvizitima za balansiranje. Osim samostalno djeca će raditi vježbe žongliranja i u paru.
Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 -12 godina.
Žongliranje je korisno za djecu jer razvija sposobnost koncentracije i povoljno utječe na koordinaciju.

Voditeljica radionice je Nikolina Majdak.

Djecu možete prijaviti na mail akc.attack@gmail.com uz napomenu: za radionicu žongliranja. Dovoljno je navesti svoje ime i prezime i broj djece i uzrast. Prijave se primaju zaključno s 11. listopadom 2019.