19. siječnja 2021.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

Centar za kulturu i informacije Makismir organizira besplatnu lutkarsku radionicu i pričaonicu bajki

Centar za kulturu i informacije Makismir (Švarcova 18) poziva sve zainteresirane sudionike da sudjeluju u lutkarskoj radionici i pričaonici bajki Na kraju ljeta koja će se održati od ponedjeljka, 2. rujna do petka, 6. rujna 2019. od 10 do 12:30 sati. Broj sudionika je ograničen – do 20. Program je financiran sredstvima Gradskog ureda za kulturu, te je svim polaznicama besplatan.

Zainteresirani za program prijavljuju se na e-mail jadranka.kerin@gmail.com do petka, 30. kolovoza 2019. U prijavi je potrebno navesti sljedeće podatke: ime, prezime, dob svakog sudionika, telefonski broj.

Djeca od pet do sedam godina u radionicu se uključuju zajedno s roditeljima (mamom, tatom, bakom ili djedom). Starija djeca i odrasli rade pojedinačno ili skupno.

Za lutkarski izraz zainteresirana djeca, a i odrasli na početku rada lutkarske radionice odabiru (pojedinačno i skupno) njima najzanimljiviju kratku narodnu ili autorsku priču (basnu, legendu) za koju izrađuju lutke koje animiraju u  lutkarskoj igri ili slikaju mjesta radnje za slikopriču.

Radionica započinje izborom najzanimljivije kratke priče (narodne ili autorske), a nastavlja se kreacijom i izradom te animacijom likova lutaka za lutkarsku igru ili slikanjem mjesta/vremena radnje za slikopriču. Program Na kraju ljeta završava javnom prezentacijom i razgovorom o viđenom programu sudionika i gledatelja. Program Na kraju ljeta – lutkarska radionica poticajan je za one sudionike koji žele nastaviti rad u amaterskoj lutkarskoj družini, a posebno je prihvatljiv za nastavak rada u mješovim grupama odraslih i djece, zainteresiranih za priče pričane i igrane lutkarskim izražajnim sredstvima.