24. veljače 2021.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

Darko Rundek i Jazz orkestar HRTa na sunčanoj strani Prisavlja

U petak, 11. rujna od 21 sat na ljetnoj pozornici Hrvatske radiotelevizije u sklopu HRT-ova projekta Sunčana strana Prisavlja održat će se koncert Darka Rundeka i Jazz orkestra HRT-a.

Zahvaljujući korijenima u punkersko-novovalnom okružju, Rundeka najčešće svrstavaju među rock glazbenike, a još od Haustora, u njegovim instrumentacijama brass sekcija zauzima istaknuto mjesto. Darko Rundek je pjesnik, glazbenik, radijski i kazališni umjetnik, koji njeguje jedinstveni zvuk u kojem spaja najrazličitije utjecaje i stilove, poigravajući se, u kazališnoj maniri, vlastitom estetikom, iznenađujući sa svakim novim projektom.

U Jazz ciklusu 2019. dvije večeri zaredom svjedočili smo prepunoj dvorani Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti na koncertu Darka Rundeka i Jazz orkestra HRT-a. Istim programom, pod ravnanjem umjetničkog voditelja ansambla Mirona Husera, začinit će ljetnu večer na Sunčanoj strani Prisavlja, a publika na travi i pred malom ekranima moći će uživati u jazz aranžmanima Rundekovih starih hitova poput Šejna, Ene, Šala od svile, Bi mogo da mogu, Uhoda, Čudnih misli, Apokalipsa, Ruke, Ti i ja… ali i onih nešto novijeg datuma – Slick Señorita, Wanadoo, Ima ih

Mjesta na prisavskom travnjaku su popunjena, no koncert možete pratiti u izravnom prijenosu na Trećem programu Hrvatske televizije od 21 sat, te putem multimedijske usluge HRTi. Izravno na Trećem programu Hrvatske televizije možete pratiti i uvodnu emisiju Apokalipso sviraju, od 20:05.