28. rujna 2020.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

Disneyev ‘Kralj lavova’ obara rekorde gledanosti u Hrvatskoj

Novi Disneyev Kralj lavova u prvom vikendu prikazivanja ostvario je izvanredan rezultat, oborio rekorde što se animiranog filma u Hrvatskoj tiče; u domaćim kinima tijekom vikend otvaranja film je pogledalo 55 833 posjetitelja čime je zasjeo na vodeću poziciju najboljeg hrvatskog kino otvaranja animiranog filma ikada!

Kralj lavova vratio se u kina nakon punih 25 godina, u live-action adaptaciji jednog od najuspješnijih i najupečatljivijih animiranih filmova svih vremena uz koji su odrastale generacije diljem svijeta uskoro stiže na kino platna! 

Kralj lavova u domaćim kinima prikazuje se u originalnoj i sinkroniziranoj verziji; režiju originalne verzije potpisuje američki glumac i redatelj Jon Favreau, a domaću Lea Anastazija Fleger. Originalna glumačka postava uključuje Donalda Glovera (Simba), Beyoncé Knowles-Carter (Nala), Jamesa Earla Jonesa (Mufasa), Chiwetela Ejiofora (Scar), Setha Rogena (Pumbaa), Billyja Eichnera (Timon) i druge, a domaća Adriana Pezdirca kao Simbu, Mateju Majerle kao Nalu, Milana Pleštinu kao Mufasu, Frana Maškovića kao Scara, Marka Makovičića kao Zazua, Anju Šovagović Despot kao Sarabi, i mnoge druge. Glavne pjevačke uloge pripale su Vanni i Dini Jelusiću

Disneyev Kralj lavova spektakularno je filmsko putovanje u afričku Ponosnu zemlju u kojoj budući kralj lavova mora nadvladati izdaju i tragediju sve s ciljem kako bi preuzeo svoje pravo mjesto na Ponosnoj stijeni. 

Distribucija: 2i Film