20. rujna 2020.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

Dokukino KIC donosi nove besplatne naslove

Virtualno kino od petka, 17. travnja donosi nove besplatne naslove s naglaskom na nagrađivane filmaše koji su obilježili recentnu regionalnu dokumentarnu produkciju.

Na platformi volimdokumentarce.net tako možete pronaći cijeli dokumentarni opus Ognjena Glavonića koji je nedavno bio naš gost u suradnji s Human Rights Film Festival.

Uz snimku predavanja koje je redatelj održao u Dokukinu ne propustite jedan od najboljih i najpotresnijih dokumentaraca proteklog desetljeća, film Dubinu dva – hipnotičku i forenzički preciznu rekonstrukciju zataškanog zločina. Doks je premijerno prikazan na Berlinaleu, a Glavonić je za njega osvojio Veliki pečat regionalne konkurencije ZagrebDoxa te nagradu za najbolju montažu na festivalu Beldocs. Tu je i Živan pravi pank festival, simpatična i pozitivna priča o autsajderu velikog srca, Živanu Pujiću Jimmyu, koji svakoga ljeta, u svom rodnome selu u Srbiji, organizira glazbeni festival zbog kojeg je uvijek na gubitku, te kratkiš Živan Pujić Jimmy.

Osim Glavonićevih filmova, besplatno možete pogledati i Posle rata Srđana Keče, film cijenjenog srpskog redatelja kojeg smo također nedavno ugostili u Dokukinu. Snimku razgovora nastalog u sklopu programa Upoznaj autora možete pronaći ovdje. Kečine nagrađivane filmove Pismo ocu i Mirage možete pak pogledati na platformi uz prigodni popust.

Potpuno je besplatan i film Kino otok Ivana Ramljaka, poetski dokumentarac o izgubljenoj kulturi posjećivanja kina u malim mjestima na hrvatskim otocima tijekom druge polovice prošlog stoljeća. I’m Nobody Barbare Matejčić i Nine Urumov bavi se sudbinama tražitelja azila u zemlji koja ne voli strance, a Blokada Igora Bezinovića donosi jedinstveni pogled iznutra u najduži, najbrojniji i politički najznačajniji studentski prosvjed na ovim prostorima od 1971. godine.

Novi kôd za gledanje filmova na platformi: DOKU-KINO

Ostale nove besplatne naslove Restart Labela i detaljne upute za gledanje možete pronaći ovdje!