22. siječnja 2021.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

Dramski studio Tirena započeo je s online upisima

Tirenin dramski studio prvi je u Hrvatskoj nakon lockdowna nastavio s radom i krenuo s online satovima dramske koji su se preko Zooma uspješno održavali od kraja ožujka. Iako završne produkcije uživo nisu bile moguće, Tirenjani nisu odustali ni od svojeg tradicionalnog Tirenafesta (festivala završnih produkcija) – održali su ga u virtualnom obliku. Svaka se grupa predstavila video uratkom snimljenim preko Zooma. 

Online upisi traju do nedjelje 13. rujna. Satovi dramske će se ovisno o mogućnostima i epidemiološkoj situaciji održavati na dosadašnjim lokacijama, na otvorenom ili preko Zooma, ali regularno i bez prekida.

Teatar Tirena je sa svoje 24 dramske grupe koje na 7 različitih lokacija vodi 11 dramskih pedagoga jedan od najvećih dramskih studija u Hrvatskoj! Već 23 godine u Tireni djeca odrastaju uz dramski odgoj i upoznaju se s dramskim stvaralaštvom i kazalištem. Dramski odgoj izuzetno je koristan za razvoj osobnosti, izražajnosti i samopouzdanja. Djeca postaju slobodnija, uče komunicirati, raditi u grupi, poštovati tuđe mišljenje i izboriti se za svoje. Kroz igru se razvijaju kreativnost i mašta.

Tirenine dramske grupe svoje predstave igraju na Danima Teatra Tirene i festivalima za djecu i mlade, redovno sudjeluju na SKAZ-u i ASSITEJ-evom festivalu profesionalno vođenih grupa za djecu i mlade. Djeca i mladi iz Tirene sudjelovali su na Europskim dramskim susretima u Finskoj, Rusiji, Mađarskoj, Belgiji, Turskoj, Velikoj Britaniji, Švedskoj, i Danskoj. Dramski studio Tirena mjesto je umjetničko-pedagoške prakse Poslijediplomskog specijalističkog studija dramske pedagogije. 

U neku od Tireninih dramskih grupa (od predškolske do studentske) možete se upisati od do 13. rujna online! Sve informacije o online upisima, lokacijama i terminima možete naći na Tireninoj web stranici www.tirena.hr.