20. listopada 2020.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

Francuski umjetnik Dylan F. izlaže u Galeriji Siva

Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva poziva na otvaranje izložbe Dalala Jamm francuskog umjetnika Dylana F.  Otvorenje izložbe predviđeno je za četvrtak 7. studenog 2019., od 20 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11 (Medika). Izložba je otvorena do 12.studenoga, svaki dan, osim nedjelje od 17-20 sati. 

Dylan F. je vizualni umjetnik iz Lyona, Francuska. Njegovi prvi koraci  i susret s umjetničkim radom bili su iscrtani prigradski vlakovi koje je u svom rodnom gradu primijetio još kao dječak. Fasciniran vlakovima i grafitima ,  počeo se baviti fotografijom, bilježeći na taj način grafite na vlakovima. Ti stari vlakovi, koji su nakon duge upotrebe od strane francuskih željeznica prodani drugim kompanijama ili ostavljeni da trunu kao otpad, odigrali su veliku ulogu u životu mladog umjetnika te definirali njegov daljnji pristup umjetnosti  i razvoj vlastitog umjetničkog stila. Dylan je pronašao nekolicinu koji su još čitavi i odlučio je skinuti kožu s putničkih sjedala iz vlakova te ju upotrijebiti kao podlogu za svoje radove, koje će izložiti na ovoj izložbi. Na taj način napraviti će svojevrsni “homage” vlakovima koji su odigrali veliku ulogu u njegovom životu.

Galerija Siva program je AKC-a, financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba, Zaklade “Kultura nova” i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.
http://attack.hr/galerija-siva/