29. listopada 2020.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

‘Girls Weekend’ revija filma u Kaptol Boutique Cinema

Treće izdanje filmske revije Girls Weekend održat će se od 16. do 20. listopada u kinu Kaptol Boutique Cinema. Ova revija jedinstveni je događaj koji nudi raznolik program – šest raznovrsnih uzbudljivih filmova sa snažnim protagonisticama, zanimljiv govorni program koji donosi razgovore sa snažnim i inspirativnim ženama koje svakodnevno probijaju granice, osnažuju žene te potiču i ukazuju na važnost društvene promjene, te opuštanje uz niz popratnog sadržaja.

Filmski program donosi premijeru iščekivanog Disneyevog filma Gospodarica zla 2 (Maleficent: Mistress of Evil) uz Angelinu JolieElle Fanning i Michelle Pfeiffer. Pored originalne, bit će prikazana i sinkronizirana verzija, u kojoj sudjeluju Ksenija Pajić, Jelena Miholjević, Nika Barišić, Frano Mašković, Marko Petrić i mnogi drugi.

Sasvim (ne)obično vjenčanje (Simple Wedding) urnebesna je romantična komedija redateljice Sare Zandieh o Iranki koja se, umjesto u savršenog perzijskog supruga iz savršene perzijske obitelji zaljubljuje i udaje za ekscentričnog, biseksualnog umjetnika. Vjenčanje je tema i filma Moj plus jedan (Plus One), američke romantične komedije autora Jeffa Chana i Andrewaa Rhymera o dvoje prijatelja koji još uvijek nisu pronašli izabranike svog života, a u filmu pratimo uspon i pad njihovog odnosa kroz čak 17 vjenčanja.

Slučajna kriminalka (Crime Wave) nemilosrdno je apsurdan triler renomirane španjolske redateljice Gracie Querejete o dobrostojećoj i razvedenoj domaćici Leyre koja za cilj ima zataškati ubojstvo koje je njen sin počinio nad vlastitim ocem. Protagonistica francuske komedije Jedne magične noći redatelja Christophea Honoréa je Maria, koja nakon 20 godina braka, napušta supruga i seli u hotel preko puta svog doma, iz koje ima direktan pogled na svoj stan, muža i na život koji je dijelila s njim.

Judy je biografska drama o životu čuvene američke glumice i pjevačice Judy Garland, koja slavi glas, sposobnost za ljubav i pravi glamour „najveće svjetske zabavljačice.“ Film je režirao Rupert Goold, a u naslovnoj ulozi nastupa Renée Zellweger.