19. studenoga 2020.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

Grupna izložba vrhunskih njujorških umjetnika u Galeriji Contra

Galerija Contra predstavlja novu grupnu izložbu pod nazivom GROUNDWORK čije će se otvorenje održati u četvrtak, 16. svibnja u 19 sati. Izložba ostaje otvorena do 16. lipnja 2019.

Na izložbi će biti predstavljene četiri generacije vrhunskih njujorških umjetnika, koji se u svojim radovima usredotočuju na inherentan dijalog između odnosa lika i pozadine u slikarstvu. Mnogi slikari s ove izložbe već su izlagali u raznim muzejima u inozemstvu, a radovi im se nalaze u privatnim i javnim zbirkama diljem svijeta.

Izlažu: Donald Baechler, Ross Bleckner, Jonathan Lasker, Sol LeWitt, John Newsom, David Reed, Leslie Wayne i Wendy White.

Cilj ove izložbe je dočarati posjetiteljima dubinu istraživanja ovih slikara. Kad pogledamo malo unatrag, Njujorška škola poznata je po dramatičnoj upotrebi raspona u slikarstvu kada su se apstraktni ekspresionisti 1950-ih počeli probijati na umjetničku scenu. Izložba GROUNDWORK prikazuje atmosferu koju suvremeni umjetnici stvaraju stalnim istraživanjem materijala i svojim jedinstvenim pristupom platnu. Izlaganjem djela manjih dimenzija, koja odišu istim duhom kao i djela velikih dimenzija, posjetitelji mogu osjetiti iskreni duh najboljih djela ovih suvremenih umjetnika.