5. ožujka 2021.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

HNK Zagreb izvodi operne arije na otvorenom

HNK Zagreb u ponedjeljak 4. svibnja, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, započeo je s projektom „HNK u vašem kvartu“ izvođenjem opernih arija na otvorenom. Prvi se koncert održao sinoć u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu te omogućio stanovnicima Zagreba da sa svojih terasa i balkona uživaju u arijama iz poznatih opera. Arije su izveli Lana Kos i Ljubomir Puškarić, solisti Opere, a na repertoaru su se našla djela Mozarta, Verdija, Puccinija i Rossinija. 

Na službenim stranicama HNK-a stoji da su ove izvedbe zahvala „sugrađanima koji su u ovim nesvakidašnjim kriznim vremenima pokazali društvenu odgovornost i ostali u svojim domovima. Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, do ponovnog otvaranja vrata svoje kuće, ovim putem želi održati dosadašnju iznimno uspješnu komunikaciju s gledateljima koji će gledajući soliste i slušajući operne arije u svojem kvartu, sa svojih balkona, terasa i prozora, osjetiti dah atmosfere svojstvene kazališnoj dvorani zagrebačkoga HNK.“

Idući nastup planiran je već za utorak, 6. svibnja, u 20 sati kada će nastupiti Ivana Lazar i Ozren Bilušić. Nakon toga, 9. svibnja možete pratiti nastup Valentine Fijačko Kobić i Dubravke Šeparović Mušović, a 13. svibnja operu će izvoditi Ivana Lazar i Davor Radić. Posljednja isplanirana izvedba je najavljena za 16. svibnja, a nastupit će Tamara Franetović-Felbinger i Stjepan Franetović. 

Točne lokacije i vrijeme izvedbi možete pratiti na službenim stranicama HNK u Zagrebu i Turističke zajednice grada Zagreba te na društvenim mrežama.

Za portal Odjecikulture.com, piše Katja Janković