16. listopada 2020.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

Ispit iz kazališne režije, predstava Paula Claudela ‘Razmeđe podneva’ redateljice Rajne Racz u atriju Teatra &TD

Ispit iz kazališne režije V, predstava Razmeđe podneva, autora Paula Claudela, u režiji Rajne Racz održat će se u ponedjeljak, 3. lipnja u 22 sata u atriju Teatra &TD. Reprizna izvedba na rasporedu je 4. lipnja u 22 sata. Ulaz besplatan, ali uz obaveznu prethodnu rezervaciju na blagajni Teatra &TD od 11 do 13 sati te dva sata prije početka predstave, 01 4593 510, itd@sczg.hr.

Mentori: red. prof. art. Ozren Prohić, izv. prof. art. Tomislav Pavković

Glume: Elizabeta BrodićIvan ČuićJudita Franković Brdar

Između dvoje ljudi postoji jedna zamišljena linija koju pokušavaju premostiti kako bi uspostavili bliskost, granica između voljenja i prestajanja ljubavi, života i smrti.  Na brodu koji plovi u Kinu susreću se tri muškarca i jedna žena. Žena, pomislite malo što znači ta riječ? Žena. Sva bića koja su u njoj! Ona se treba prepustiti i umrijeti u rukama onog tko je ljubi. Što je u njoj? Što će nastati?. Ptice i sive ribe imaju gdje stvoriti svoj dom – živicu, rupu pod korijenjem vrbe. Ali za njih četvero nigdje se nije našlo mjesta i sad se, evo, ljuljaju na ovom brodskom mjestu usred besmislena mora. Tek u prebivalištu mrtvih, u domu mrtvih prepoznat će se.

Razmeđe podneva predstava je prvenstveno o ljubavi i suncu. Ljubavi koja nije drugo nego komedija i Suncu koje umire kao neka velika žuta životinja.