21. listopada 2020.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

Izložba Vinka Šebreka ‘O konjima i ljudima’ u Fotogaleriji Dubrava

U Fotogaleriji Dubrava u ponedjeljak, 15. travnja u 19 sati, otvara se izložba Vinka Šebreka pod nazivom O konjima i ljudima koja će se moći razgledati do 16. svibnja 2019., radnim danom od 10 do 20 sati. Ulaz je slobodan. Izložbu će otvoriti Svebor Vidmar, voditelj Galerije Vladimir Filakovac.

‘Upravo Vinko Šebrek, potaknut njihovom veličanstvenom ljepotom i gracioznošću, bilježi, na sebi svojstven način, tu ukroćenu ćud koja žudi za slobodom i ponekad biva nepredvidljiva. Na njegovim prizorima konji radosno trče u galopu, dok im crne, guste grive veselo poskakuju na vjetru, dajući nam osjećaj one zaboravljene, iskonske slobode, bilo vanjske ili unutarnje.

Na njegovim fotografskim slikama, snimljenim u Hrvatskoj, Mađarskoj, Sloveniji, Austriji i Srbiji, sve djeluje prirodno. Udvaranje među kobilama prikazano je sa snažnim, čistim nagonom, gdje nema mjesta prljavim primislima. Sve je igra i radost. Kakva proslava života! Takvi prikazi su pravo osvježenje na našoj likovnoj sceni, jer kada gledamo ta upečatljiva umjetnička djela, naprosto zaboravimo na sve nedaće i probleme koji nas okružuju.’… / Svebor Vidmar