25. veljače 2021.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

Kino Tuškanac i Mubi nude tri mjeseca besplatnog online gledanja filmova

Kino Tuškanac, u suradnji s online servisom MUBI, svojoj publici nudi tri besplatna mjeseca na toj online platformi, koja svakodnevno nudi 30 antologijskih, klasičnih, zaboravljenih, neovisnih, suvremenih, ‘arthouse’ filmova. Ova ponuda traje od 4. travnja do 3. srpnja 2020.

Iako se nadamo da izolacija neće trajati toliko dugo, ovo je jedinstvena prilika u kojoj gledatelji mogu pomoći i sebi i drugima izolacijom i gledanjem filmova“, rekao je za Hinu Marko Rojnić, voditelj Filmskih programa kina Tuškanac.

Dodaje kako je platforma MUBI specifična po tome što svakoga dana odabire po jedan novi film koji postaje dostupan za gledanje cijeli mjesec te na taj način pretplatnici uvijek imaju izbor od 30 filmova koje mogu pogledati bilo kada u roku od mjesec dana.

Posjetitelji kina Tuškanac MUBI-ju će moći pristupiti uz pomoć pristupnog linka koji će dobiti putem newslettera kina, dok su za registraciju platformi potrebni podaci o kreditnoj kartici koja se prva tri mjeseca neće teretiti.

Po Rojnićevim riječima, to je nužno kako bi se spriječilo otvaranje brojnih lažnih korisničkih računa.

Registraciju je moguće otkazati u bilo kojem trenutku bez ikakve naknade, a ako gledatelji odluče ostati na platformi MUBI nakon isteka besplatnog tromjesečnog razdoblja automatski će im se aktivirati standardno MUBI članstvo.

Iz kina Tuškanac će svima koji se učlane na MUBI poslati obavijest nekoliko dana uoči isteka roka od tri besplatna mjeseca kako bi, ukoliko to žele, mogli na vrijeme otkazati svoju registraciju.

Popis trenutno dostupnih filmova moguće je vidjeti na poveznici koju će gledatelji koristiti i za svako buduće gledanje, a koju će uskoro dobiti putem newslettera.

Bit će to privremena zamjena za odlazak u kino Tuškanac, koje je već jedno vrijeme zatvoreno kao i sva ostala kina u Hrvatskoj i svijetu, a nakon potresa je i oštećeno te će se po završetku pandemije, a prije početka rada trebati izvršiti nekoliko zahvata i popravaka kako bi zgrada dobila dozvolu za uporabu. (Hina)