30. listopada 2020.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

Lisinski u listopadu donosi Šimunovo uz Šimu Jovanovca

Tradicionalan koncert s mnoštvom zanimljivih gostiju i ove će godine biti održan u Lisinskom, pod vodstvom legendarnog bećara, Šime Jovanovca, koji je najavio veliki glazbeni spektakl za pamćenje 28. listopada 2019.

Treba mi ruka tvoja”, “Šta kog’ briga kako živim”, “Zajedno smo ostarili”, “Slavonac sam, time se ponosim” samo su neki od velikih Šiminih uspješnica s kojima redovito oduševljava publiku koja ga vjerno prati u više od pola stoljeća dugoj karijeri.

Njegove pjesme su toliko ušle u srce i dušu njegovih štovatelja, da su postale evergreeni hrvatske glazbe. Predstavnik šokačkog slavonskog melosa, plodan skladatelj, cijeli je život vjeran tamburaškoj glazbi u kojoj je ostavio dubok trag, promovirajući pritom dragi mu rodni kraj.

Njegovi su albumi uvijek nastajali na temeljima narodnih vrela, uvijek uvažavajući, ali nikada ne popuštajući pred naletima raznoraznih “glazbenih novih valova”. Nastupio je, nastupa i često je nagrađivan na narodnim i tamburaškim festivalima, a iza njega su i mnogobrojne turneje diljem svijeta. Zbog svega navedenog nosi status umjetnika i odlikovanje za izuzetne doprinose u kulturi, Orden Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

Ulaznice za koncert 28. listopada 2019. po cijeni od 120/140/160/190 kn moguće je nabaviti na www.lisinski.hr ili na blagajni Dvorane.