27. veljače 2021.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

Nagrađivana predstava ‘Priča o Rašidu’ u režiji Denisa Patafte u Polukružnoj dvorani &TD-a

Nagrađivana predstava Studentskog kazališnog studija SC-a Priča o Rašidu autorice Dijane Lukić, u režiji Denisa Patafte održat će se u srijedu,  11. lipnja u Polukružnoj dvorani &TD-a s početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.

U predstavi glume: Sara ZlojićMirna Zaimović, Lara Gotal, Ana Habdelić, Lara Brezovec.

Monodrama(e) o virtualnoj ljubavi, donekle neuhvatljivoj, nedokučivoj, s elementima irealnog; preispitivanje svih aspekata tog odnosa s gledišta žene; odnos koji se nije realizirao u stvarnosti, ali emocije su stvarne i pretaču se u umjetnička djela.

Predstava je na 23. FZKA dobila Dasku koja život znači za najbolju predstavu festivala. Također, na 59. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama bila je nominirana za najbolju predstavu festivala, a autorica Dijana Lukić dobila je nagradu za najbolji tekst festivala.

Studentski kazališni studio kontinuirano djeluje pri SC-u u Zagrebu od 1994. SKS organizira tečajeve glume za studente i sve one koji se takvima osjećaju. S polaznicima koji su prošli tečaj glume kroz rad na predstavi istražuje različite kazališne tehnike i pristupe. Do sada je kroz SKS prošlo više od 750 polaznika/članova, od kojih su brojni nastavili svoj umjetnički rad kao profesionalni dramski umjetnici.