17. studenoga 2020.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

Natječaj za produkciju novog rada i izlaganje u Galeriji Miroslav Kraljević

Galerija Miroslav Kraljević poziva vizualne, novomedijske i performativne umjetnike/ce i istraživače/ice iz drugih područja na sudjelovanje u natječaju za produkciju novoga rada u području suvremene umjetnosti.

Na natječaj se može prijaviti ideja, nacrt ili već započeti, ali nedovršeni, rad ili umjetnički projekt. S obzirom na orijentaciju i dosadašnju djelatnost Galerije Miroslav Kraljević, prednost se daje umjetnicima i⁄ili istraživačima čiji se radovi temelje na interdisciplinarnom istraživanju, odnosno prožimanju različitih praksi. Na natječaju se razmatraju samo ideje ili radovi koji su u prvoj fazi izvedbe. Neće se razmatrati već dovršeni i prije izloženi radovi ili projekti. Autorima se preporuča, prije same prijave, detaljnije proučiti rad galerije na stranici: www.g-mk.hr

Ova godina je peta otkako Galerija raspisuje natječaj za produkciju novoga rada te time ostvaruje jednu od svojih programskih odrednica, a to je poticanje i produkcija radova i projekata od šire društvene važnosti s ciljem stvaranja živog mjesta kulturne razmjene i proizvodnje. S tim u vezi, autor⁄ica izabran⁄a na natječaju imat će savjetodavnu pomoć kustosica Galerije u promišljanju i realizaciji rada, bit će mu⁄joj dostupni svi galerijski resursi te će imati financijsku podršku za realizaciju rada i njegovu prezentaciju u sklopu galerijskog programa.

Prošle je godine na Natječaju žiri (Ana Kovačić, Sanja Sekelj, Vladimir Tatomir, Lea Vene i umjetnički dvojac Žižić/Kožul) izabrao prijedlog Matije Debeljuha („Y“, prosinac 2018.).

2017. godine odabran je projekt „In situ“ Dore Đurkesac i Karle Paliske, a 2016. godine Natječaj je rezultirao izložbom „Ti si malen, ja sam velik!“ Ane Kuzmanić. Prvi je Natječaj rezultirao izložbom „Stagnacija“ Ive Cepanec u 2014. godini.

OPĆI UVJETI NATJEČAJA
Natječaj je otvoren za mlade umjetnike/ce i ostale zainteresirane iz Hrvatske.
PRIJAVA MORA UKLJUČIVATI:
Autor može priložiti maksimalno jedan projekt.
1. PODACI O AUTORU
– Ime/imena autora
– Adresa (jednog) od autora
– Životopis
– Portfolio (opcionalno)
– Telefon ili mobitel (jednog) od autora
– E-mail (jednog) od autora

2. TEKSTUALNI I VIZUALNI MATERIJALI
– kratki tekstualni opis rada, autorske koncepcije ili projekta (do 2 kartice teksta) u PDF formatu
– vizualni prilog (maksimalno pet) u jpg ili pdf formatu
– okvirnu specifikaciju troškova rada ili projekta
Sve vizuale potrebno je zajedno arhivirati kao .zip format, imenovati ime_rada.zip te uploadati putem jumbomaila ili sendspacea i poslati na mail za prijavu.

Rok za predaju prijava na natječaj je 08.05.2019. godine.
Radovi se mogu prijaviti na mail: info@g-mk.hr s naznakom Za natječaj.

Svi prijedlozi koji do zadanoga roka neće stići na e-mail Galerije Kraljević te prijedlozi s nepotpunom dokumentacijom, neće se razmatrati. Autor/ica će biti obaviješten/a elektroničkom poštom o ishodu natječaja najkasnije do 20.05. 2019., a rezultati će potom biti objavljeni i na web stranici galeriji, zajedno s imenima članova žirija.

Izložba je predviđena za prosinac 2019. godine

Svoje upite vezane uz natječaj šaljite na info@g-mk.hr.

Produkciju novog rada i izložbu podržavaju Ministarstvo kulture, Grad Zagreb i INA – Industrija nafte d.d.