24. siječnja 2021.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

‘Ostani doma – Kerempuh dolazi k tebi’ nastavlja ciklus predstavom ‘Ustav Republike Hrvatske’

Satiričko kazalište Kerempuh, pod sloganom „Ostani doma – Kerempuh dolazi k tebi“, nastavlja ciklus online prikazivanja svojih aktualnih, popularnih predstava.

Nakon velikog uspjeha predstave „Traži se novi suprug“ Mire Gavrana, koju je od nedjelje, 12. travnja na portalu Jutarnjeg lista i Youtube kanalu Kerempuha do sada pogledalo preko 14.500 gledatelja, ciklus nastavlja višestruko nagrađivana predstava „Ustav Republike Hrvatske“ Rajka Grlića i Ante Tomića u režiji Vinka Brešana.

Svi zainteresirani mogu predstavu besplatno pogledati od subote, 18. travnja u 20:00 sati na portalu Jutarnjeg lista te od nedjelje 19. travnja na Youtube kanalu Kerempuha.

„Ustav Republike Hrvatske“ vrlo je intimna priča o četvoro ljudi koji žive u istoj stambenoj zgradi u centru Zagreba. Priča je to o ljudima koji su međusobno vrlo različiti, od društvenog statusa do seksualne orijentacije, od političkog svjetonazora do religija kojima pripadaju ili ne pripadaju. U našoj priči, osim prostora, spajaju ih i njihovi, često suprotstavljeni, “demoni prošlosti”. Demoni koji ih tjeraju da žive više u prošlosti, nego u sadašnjosti. Riječ je o predstavi koja se bavi ljubavlju i mržnjom, hrabrošću i kukavičlukom, erotikom i netrpeljivošću prema drugima i različitima.

Nakon velikog uspjeha jednog od najhrabrijih filmova ovog milenija, „Ustav Republike Hrvatske“ postigao je izuzetan uspjeh i na pozornici Satiričkog kazališta Kerempuh, osvojivši srca publike, ali i mnogobrojne nagrade na domaćim i inozemnim festivalima.

U predstavi igraju Borko Perić, Ana Maras Harmander, Nikša Butijer, Vedran Mlikota, Matija Šakoronja i Damir Poljičak.

Adaptaciju i dramaturgiju potpisuje Željka Udovičić Pleština, kostimografkinja je Doris Kristić, scenograf Dragutin Broz, autor glazbe Mate Matišić, oblikovatelj svjetla Aleksandar Mondecar, a asistentica režije Julia Martinović.

Satiričko kazalište Kerempuh zahvaljuje autorskom timu na ustupljenim pravima za emitiranje.