25. listopada 2020.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

Otvorenje izložbe ‘Paradigme animacije’ u Galeriji Galženica

U Galeriji Galženica, u petak 14. lipnja 2019. u 20 sati otvara se izložba Paradigme animacijeIzložba je otvorena do 13. srpnja. 2019.

Radovi na izložbi prikazuju odabir iz produkcije u posljednje dvije godine i ukazuju na pokretačke uzore, inspiraciju ili primjere koji prethode njihovu nastanku: vezu animacijskog i likovnog svijeta kroz jasnu inspiraciju radovima drugog umjetnika koji određuje stilski razvoj filma (Biciklisti), dokumentaristički pristup i naslanjanje na radove kroz koje se razvija vlastita redateljska priča (Mačka je uvijek ženska) i samostalno stilsko određenje koje pratimo kroz razradu predprodukcijskih faza. Domaćim radovima pridružen je i jedan emblematski primjer strane produkcije Loving Vincent iz 2017. godine.

Na izložbi se mogu vidjeti radovi Draška Ivezića, Chintis Lundgren, Martine Meštrović, Jelene Oroz, Veljka Popovića, Tanje Vujasinović te radovi umjetnika koji su bili inspiracija animiranim filmovima i njihovim radovima Vaska Lipovca i Marije Ujević Galetović.

Kustosica izložbe je Marta Kiš u suradnji s Ivom Gašparović i Tanjom Šoškić

Izložba je organizirana u suradnji Galerije Galženica i AM centra.

Sve novosti vezane uz izložbu ”Paradigme animacije” pratite na web stranicama AM centra i službenim Facebook stranicama eventa.

Program AM centra je sufinanciran sredstvima Društva hrvatskih filmskih redatelja (DHFR) i Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC).

Program Galerije Galženica financiran je sredstvima Grada Velike Gorice, Ministarstva kulture RH i Zagrebačke županije.