10. srpnja 2020.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

‘Pansion Eden’ renomiranog redatelja Arpada Schillinga ponovno na repertoaru ZKM-a

Pansion Eden u režiji renomiranog mađarskog redatelja Arpada Schillinga možete pogledati u ZKM-u 11. i 14. svibnja 2019. u 20 sati. Ulaznice kupite ovdje!

Glume: Hrvojka Begović, Katarina Bistrović Darvaš, Zoran Čubrilo, Dado Ćosić, Petar Leventić, Edvin Liverić, Filip Nola, Urša Raukar, Rakan Rushaidat, Doris Šarić Kukuljica, Mateo Videk, Tina Orlandini.

U središtu predstave Pansion Eden je jedna obitelj i kad njihove tajne počinju izlaziti na vidjelo, kad u obitelji moraju priznati što su učinili, isprepleću se laži, strahovi, želje, ali i zlouporaba moći, korupcija i religijska uvjerenja.

Preporuke:

”Pansion Eden otkriva mračne tajne dobrostojeće hrvatske obitelji, prokazujući njihove mutne poslove, korumpiranost, žeđ za moći, kockarske strasti, preljub i moralno rasulo. Itekako ćete prepoznati hrvatske, ili općenito postsocijalističke tajkune, polumafijaše, krimose, koji bez ikakvih obzira krše zakone i mlate pare. Kontrapunkt tome je lik beskompromisnog istraživačkog novinara Rakana, koji tek što je na svadbi upoznao ‘obitelj’ počinje istraživati njihove sumnjive poslove te logičkim povezivanjem činjenica razotkriva njihov kriminal. Odigrao ga je vrlo uvjerljivo Rakan Rushaidat, koji je uspio s pravom mjerom, nijansirano i prirodno utjeloviti novinara koji ‘želi pokazati svijet onakav kakav on jest’, Nina Ožegović, tportal

“Opasno promišljena i hrabra predstava! Prokazuje sve naše krivice. Kada se prepoznamo, ostajemo nijemi. Odličan ansambl na čelu sa Zoranom Čubrilom i Katarinom Bistrović Darvaš”, Mani Gotovac.

„Schillingova predstava skida estetsku i građansku krinku s lica suvremene glembajevštine kojom su maskirani njezini konstitutivni zločini i porijeklo kapitala koji ju je promovirao u viši društveni razred“, Oliver Frljić.

Ulaznice kupite ovdje!