4. ožujka 2021.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

Pretpremijera predstave ‘Mali noćni razgovori’ u Centru za kulturu Trešnjevka

U subotu, 1. lipnja 2019. s početkom u 20 sati  u Centru za kulturu Trešnjevka bit će pretpremijerno izvedena predstava Mali noćni razgovori u produkciji Umjetničke organizacije Iza zavjese, kojoj je ovo drugi projekt. Prije toga, isto tako po tekstu Tihomira Dujmovića napravili su predstavu Tko je ubio Zvonka Bušića.

Redatelj je Želimir Mesarić, dok je dramaturginja Mira Muhoberac.

U predstavi glume Vinko Kraljević (profesor Ivan Brozović),  Tomislav Martić (profesor Ante Novak), Lucija Dujmović (TV voditeljica) i Petra Tunjić (Brozovićeva kćerka Sanja). Dramaturginja predstave je Mira Muhoberec, a predstavu je režirao Želimir Mesarić.

Kazališna predstava Mali noćni razgovori nastala je po knjizi Tihomira Dujmovića Mali noćni razgovori ljevice i desnice. Riječ je o lucidnom i posve otvorenom, detaljnom i u materiju iznimno upućenom razgovoru dvojice sugovornika. Tekst je pisan kao razgovor dvojice upućenih umirovljenika, no uprizoren je kao razgovor dvojice povjesničara koji vode TV debatu o povijesnim temama koji muče hrvatsku ljevicu i desnicu. Razgovor tematski kreće od hrvatske tzv. nulte godine,  od 1941. i u gromkoj polemici prati sve povijesne događaje do velike proslave dolaska vatrenih u Hrvatsku, nakon što su postali viceprvaci svijeta u nogometu.

Izvedbe:

 

Cijena ulaznice: 60 kuna

Prodaja ulaznica u sobi marketinga (CeKaTe, Park Stara Trešnjevka 1, kod balkona dvorane) od ponedjeljka do petka od 9 do 12 i od 16 do 20 sati te putem servisa Ulaznice.hr. Više informacija na marketing@cekate.hr ili broj telefona 01/3695457 (u uredovnom vremenu). Uz  kupnju ulaznice dobiva se bon za 10% popusta pri konzumaciji pića u Invictus baru (Nehajska ulica 10).