1. listopada 2020.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

Program ‘Knjiga je mrak’ uoči Noći knjige u online okruženju

23. travnja datum je poznat svim obožavateljima knjige. Riječ je o Svjetskom danu knjige, koji se diljem planete tradicionalno obilježava u knjižarama i knjižnicama raznim programima, gostovanjima autora, potpisivanjima knjiga i radionicama za djecu. A od 2013. godine, u formi Noći knjige, obilježava se i u Hrvatskoj.

Noći knjige svojim se programima Hoću knjigu priključio od samog početka. Tako su od 2018. u sklopu Noći knjige u knjižarama ovog knjižarskog lanca u programu sudjelovali mnogi domaći i strani autori, poput britanske autorice Sarah Pinborough, Kenana Crnkića, Danice Juričić Spasović, Vjekoslave Huljić i ostalih, a nerijetko su se uključili i ne-knjiške zvijezde, poput benda Elemental ili znanstvenika Koradea Korlevića. Vrhunac programa svakako bi bio Čarobni spavanac, koji bi za 10 sretnih dobitnika značio i spavanje u knjižari te raspravljanje o knjigama do dugo u noć, uz bogate poklone partnera i zanimljive kvizove i traganja za knjigama unutar knjižare. 

2020. godine Noć knjige i knjiški program Knjiga je mrak trebala su obilježiti druženja, paneli, spavanje u knjižari i dolazak britanske autorice Lise Jewell. Međutim, program je zbog pandemije korona virusa morao biti otkazan. No, to nije spriječilo Hoću knjigu da organizira zabavan program i u online okruženju. 

Tako nas ove godine očekuje prvi takav panel knjiških blogera, zanimljiv i koristan panel vezan uz objavljivanje knjiga u Hrvatskoj, u kojem će sudjelovati najveći urednici, izdavači i autori, kao i kratko javljanje popularnih autora Kristiana Novaka, Sanje Pilić i ponavljačice Sarah Pinborough te radionica za djecu i najpopularniji Harry Potter kviz. A kako je od početka pandemije u Hoću knjigu na snazi akcija Knjigom protiv korone, u kojoj je više od 7.000 artikala na akciji, sigurni smo kako će svaki knjigoljubac za sebe pronaći nešto zanimljivo; bilo u programu, bilo u asortimanu.

U program Knjiga je mrak možete se uključiti 23.4. od 17 sati uživo na Facebook stranici Hoću knjigu.