19. siječnja 2021.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

Promocija knjige ‘Priče o samoći’ Mire Gavrana u Društvu hrvatskih književnika

Promocija knjige Priče o samoći autora Mire Gavrana održat će se u utorak 9. travnja 2019. u 12 sati u Društvu hrvatskih književnika (Trg bana Josipa Jelačića 7/I).

Na promociji sudjeluju: Miro Gavran (autor); Zoran Maljković (glavni urednik Mozaika knjiga); Branka Džebić (autorica pogovora); Dragan Despot (dramski i filmski glumac).

Trideset godina nakon objavljivanja kultne zbirke priča Mali neobični ljudi (1989.), koja je imala čak pet izdanja, Miro Gavran izlazi pred čitatelje sa zbirkom PRIČE O SAMOĆI u kojoj na još sugestivniji i koncizniji način portretira naše suvremenike, sudbinski određene samoćom – tom dominantnom temom našeg vremena. U knjizi je autor sabrao deset neobičnih priča čiji će vam se junaci krišom zavući pod kožu.

U njihovim tugama, razočaranjima, radostima i emocijama s lakoćom ćete pronaći i djeliće svoga života. Najprevođeniji hrvatski književnik ponovno je napisao knjigu za književne sladokusce koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Miro Gavran suvremeni je hrvatski autor. Djela su mu prevedena na 40 jezika. Njegove knjige imaju više od 200 izdanja u zemlji i inozemstvu. Po njegovim dramama i komedijama nastalo je otprilike 350 kazališnih premijera diljem svijeta koje je pogledalo više od četiri milijuna ljudi. Jedini je živući dramatičar u Europi koji ima kazališni festival njemu posvećen, izvan zemlje rođenja, na kojem se igraju isključivo predstave nastale prema njegovim tekstovima. Taj kazališni festival od 2003. djeluje u Slovačkoj u Trnavi, od 2013. u Poljskoj u Krakovu, a od 2016. u Češkoj u Pragu, pod nazivom GAVRANFEST.