31. svibnja 2020.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

Street art umjetnik Vojislav Pavlović izlaže u Galeriji Siva

Autonomni kulturni centar Attack kroz program Galerija Siva, u četvrtak 5. ožujka u 20 sati otvara izložbu Vojislava Pavlovića pod nazivom See You At The Station at 2 AM. Izložbu možete pogledati svaki dan osim nedjelje, do 10. ožujka u periodu od 17-20 sati.

Izložbom autor želi stvoriti nove načine gledanja na grafite, uvođenjem prave, sirove ulične umjetnosti u galerijski prostor i prenošenjem ideje na platno. Platnom zamjenjuje ulice, vlakove i djela na granici zakona, ne gubeći na svježini stila, a poruka koju šalje ostaje jasna i upečatljiva. Umjetnik nam svojim radovima predstavlja bezbrižan život mladih, pokušavajući istražiti avanturistički način života. Izražavajući se slobodno u prenormiranom svijetu, tražeći način da se zaobiđu pravila i stvore nove estetike uklonjene iz uobičajenih umjetničkih kodova. Na kraju ostaje iskrena želja i nada da će promatrač razumjeti njegove motive, shvativši suptilnost i iskrenost njegova stila.

Vojislav Pavlović (1986.) je graffiti i street art umjetnik poznat i van galerijskih prostora, kako u Beogradu tako i u mnogim Europskim metropolama. Kroz umjetnički rad u vidu različitih javnih vizualnih intervencija koje doprinose subverzivnim elementima razvoja grada. Završio je arhitektonsku školu nakon koje upisuje studije ekologije ali ga sklonost ka slikanju odvodi u pravcu umjetnosti što mu omogučuje da se izrazi na sebi svojstven način.