19. sije─Źnja 2021.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

Teatar Poco Loco pripremio je novu predstavu za djecu u CeKaTeu

Teatar Poco Locou Centru za kulturu Tre┼ínjevka priprema novu predstavu┬áza djecu od 3 do 10 godina┬á─îudesne stranice male Danice, koju po tekstu┬áDunje Fajdi─ç┬áre┼żira┬áMorana Dolenc┬áte ─çe┬ápremijerno biti izvedena u subotu, 23. studenoga 2019. s po─Źetkom u 18 sati.

Predstava, u kojoj igraju┬áZrinka Ku┼íevi─ç, te u alternaciji┬áMaja Kova─Ź┬ái┬áMaja Kati─ç, govori o ─Źitanju, o knjigama, o ma┼íti. U njoj zabrinuta mama i djevoj─Źica uplovljavaju u svijet knjiga i ma┼ítaju. Zaranjaju u ─Źaroliju slova i kre─çu u┬á avanturu u kojoj upoznaju profesora i rijetku pticu, neobi─Źno drvo i par ─Źudaka, Juliju s teleskopom i dadilju s jastukom. ─îarobno je to i veselo putovanje kroz stranice knjiga u kojem mogu u┼żivati i djeca i njihovi odrasli.

Predstava┬á─îudesne stranice male Danice tematski se nadovezuje na projektPri─Źa mi se pri─Źa, kojeg Teatar Poco Loco provodi ve─ç pet godina. Rade─çi na tom programu ─Źlanovi Poco Loca iz prve ruke su vidjeli koliko djeca u┼żivaju u pripovijedanju i neposrednom sudjelovanju u njemu. Slu┼íanje i ─Źitanje pri─Źa poti─Źe djecu na razgovor s njihovim odraslima, na kreativno izra┼żavanje, upoznaje ih s nekim novim ┼żivotnim temama. Poistovjetiti se s nekim likom ─Źitatelja mo┼że utje┼íiti, poru─Źiti mu da nije sam. Isto tako kroz pri─Źe razvijamo empatiju prema druga─Źijima od nas, isti─Źu u Poco Locu te napominju da bi voljeli ovom predstavom najmla─Ĺe uvesti u beskrajni svijet literature, otkriti im djeli─ç svega┬á┼íto se mo┼że ─Źitati: od zvijezda do enciklopedije te pritom ┼íapnuti odraslima da budu strpljivi. Treba biti kreativan i prona─çi na─Źin kako danas djecu upoznati s knjigama, autorima, likovima koji su utjecali na to da i mi postanemo ovakvi ljudi kakvi jesmo.

Autori glazbe i songova u predstavi su┬áIvana ─Éula┬ái┬áLuka Vrbani─ç, scenograf je┬áMiljenko Sekuli─ç, kostimografkinje┬áMorana Dolenc┬ái┬áDunja Vukovi─ç, a oblikovatelj rasvjete┬áMarinko Rado─Źaj.

Nakon premijere predstava je na repertoaru Centra za kulturu Trešnjevka u subotu, 30. studenoga u 11 sati.