5. ožujka 2021.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

‘Vuk i sedam kozlića’ Teatra Poco Loco u Centru za kulturu Trešnjevka

Teatar Poco Loco će u subotu, 7. ožujka 2020. u 11 sati na sceni Centra za kulturu Trešnjevka u okviru projekta Priča mi se priča izvesti predstavu Vuk i sedam kozlića. Priču o sedam malih kozlića ispripovijedat će glumci, uz pratnju profesionalnih glazbenika i vizualnu pratnju u obliku koncertnog čitanja, naglašavajući pritom važnost pripovijedanja i vrijednost čitanja. Predstava je namijenjena djeci 1+. Cijena ulaznica je 25kn.

Redateljica je Renata Carola Gatica, a tekst je Dunje Fajdić prema priči braće Grimm. U predstavi nastupaju Maja Kovač, Maja Katić i Zrinka Kušević.

Kako bi obogatili iskustvo čitanja i održali pažnju djece, u Teatru Poco Loco obogatili su pripovijedanje bajki vizualnim efektima i glazbom s instrumenata koja se izvodi uživo. Na taj način djeca povezuju sadržaj s određenom audiovizualnom senzacijom i dobivaju priliku upoznati različita glazbala.

Mama koza ima sedam malih vrijednih kozlića. Oni joj pomažu, uglavnom se dobro slažu, a od svega najdraže im je kad smažu: kupus, kelj i mrkvicu! I sve je to divno i krasno dok se u priču ne uplete jedan gladni vuk. Kad kozlići ostanu sami kod kuće, morat će biti jako mudri i slušati mamine savjete: Ne otvarajte vrata nikome jer vuk laže ko’ pas – ima crne šape i hrapav glas!

 Najbolji savjet koji vam možemo dati je: dođite u Centar za kulturu Trešnjevka, upoznajte svih sedam kozlića i uživajte u predivnim ilustracijama Ane Kolege.