15. siječnja 2021.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

Začarana Močvara FB Live Sessions: Milan Glavaški & Zvonka Obajdin

Ovog tjedna u live stream programu Začarana Močvara FB Live Sessions sviraju vam Milan Glavaški, poznat iz legendarnih bedova Eva Braun i Rebel Star, a na virtualnom stageu pridružit će mu se kolegica po emociji, Zvonka Obajdin, frontwoman bendova Svemir i Sjeverozapad.

Budite uz Facebook stranicu Začarane Močvare  ovog četvrtka, 16. travnja točno u 21 sat.

Zvonka Obajdin je zapažena hrvatska kantautorica koja djeluje na sceni od 2009-te godine. Glazbom se počela baviti relativno kasno, u drugoj polovici svojih tridesetih, prvo kao samostalna izvođačica, a kasnije i kao frontwoman u (trenutno) dva benda: Svemir i, odnedavno, Sjeverozapad. S bendom Svemir izdala je do sada četiri hvaljena albuma koji su se svi redom našli na top listama albuma godine u nizu medija koji se bave demo/underground scenom u regiji, a kasniji su albumi našli svoje mjesto i na listama mainstream medija kao što su Jutarnji, Večernji, Nacional i sl.

Da nema karantene, Svemir bi trenutno još uvijek koncertno promovirao svoj posljednji album Strah od dubine”,Sjeverozapad bi bio negdje na pola snimanja svog nastupnog albuma – konceptualne zbirke uglazbljenih stihova pjesnika Stojana Vučićevića. Umjesto toga, Zvonka se trenutno zabavlja testiranjem gitarskih pedala, vježbanjem klavirskog repertoara za osnovnu muzičku školu te izučavanjem kablova i softwarea potrebnog za live streaming, u čemu ima podršku svojih bendova putem whatsapp grupe.

Putanja Milana Glavaškog prema Rebel Staru započela je s bendovima Eva Braun i Popcylce koje je napustio nakon odlaska u Budimpeštu i Ameriku. Milanov odlazak istovremeno je značio kraj rada s glazbom i njegov ponovni početak. Tijekom desetak idućih godina, Rebel Star je nekoliko puta mijenjao postavu da bi se danas skrasio s bubnjarem Atilom, još jednim Attilom na basu, britanskim pojačanjem Ashleyjem i Milanom kao autorom, gitaristom I vokalom benda. Rebel Star sada djeluju u najboljoj maniri CSNY-a. Rebel Star su izdali četiri nosača zvuka a peti album objavljuju baš u vrijeme nastupa u sklopuZačarana Močvara FB live sessionsa stoga će ovaj nastup zapravo biti premijera novog albuma.

Od album So, preko Kalifonije, Rebel Star-a, Reke i konačno Demona, ovaj bend nas vodi na putovanja, preispitivanja, gubljenja i pronalaženja. Uz podjednaku snagu muzike i tekstova, Rebel Star je autentični sudar svjetova, spoj ravničarskog identita s nepoznatim.

Začarana Močvara projekt je pod umjetničkim vodstvom Nine Romić koji donosi koncerte intimnijeg ugođaja.

Ukoliko želite podržati ovaj događaj možete uplatiti donaciju prije ili nakon koncerta.

Hvala što pomažete da ne presuši vaša i naša Močvara!