24. veljače 2021.

odjeci kulture

sve o kulturi na jednom mjestu

ZKMova nesvakidašnja predstava ‘Vrijeme/Time’ vraća se na zagrebačke ulice

Od 14. rujna na zagrebačke ulice vraća se ZKM-ova uspješnica Vrijeme/Time, redateljice Poline Baraničenko nastale u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih i umjetničke organizacije U!ZAHVATI iz Ukrajine. Nesvakidašnja predstava, odnosno interaktivna šetnja Vrijeme – u kojoj daske, zastore i uobičajenu scenografiju teatra zamjenjuju gradske ulice, parkovi, tramvaji i slučajni prolaznici.

U predstavi sudjeluju: Danijel Ljuboja, Mateo Videk. Petra Svrtan, Vedran Živolić, Vladimir Jazbec / Andrej Henigman, Antun Antolović / Branimir Bobinac, Inja Munić / Ines Jagodić, Laura Dir Cico / Ema Mašić.

U šetnji s glavnim izvođačem sudjeluje 30 gledatelja prema zadanom planu kretanja. Projekt se odvija prema umjetničkom konceptu koji se izvodi u europskim gradovima, a za zagrebačku izvedbu dodane su nove epizode vezane uz mentalitet stanovnika, nacionalnost i lokalne rute kretanja. No tema izvedbene šetnje, glavni izvođač i zaplet ostaju neizmijenjeni. Glavni izvođač razgovara s gledateljima o osjećaju suvremene osobe o vremenu, užurbanosti i tišini, o trenutku, o stanci, o strci u životu, o sadašnjosti, budućnosti i prošlosti, uspomenama.

Zagrebačke izvedbene šetnje započinju na Glavnom željezničkom kolodvoru i dalje se odvijaju na gradskim ulicama, a izvedbu u trajanju 1 sat i 40 minuta sudionici prate putem slušalica na hrvatskom ili engleskom jeziku.

Izvedbene šetnje predviđene su 14., 15., 16., 17., 21., 22. i 23. rujna, a obavezno ponesite i maske. Početak je na Glavnom željezničkom kolodvoru Zagreb (glavni ulaz) u 17 sati.

Projekt podupire Ured za kulturu Grada Zagreba i HŽ infrastruktura.